spacer.png, 0 kB
Top of Suspension the Ohlins FGR 800 deze voorvork komt voort rechtstreeks uit de MotoGP en wordt door veel teams en rijders gebruikt in de WSB en andere klasses over de gehele wereld. lees meer>>>

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Lucht in je demper

Dit is iets wat NIET thuis hoort in een goede gasgevulde schokbreker. Echter, er zijn bijna geen methodes om een schokbreker echt luchtvrij te monteren. Met vacuümtechniek lukt dit echter wel en dit is de enige methode om een demper goed met olie te vullen.

 

Het verschil voor een rijder is er pas als je de gelegenheid hebt om beide varianten te testen. Je kunt je misschien voorstellen hoeveel een schokbreker nog beweegt in een lange doordraaiende bocht.

 

Inderdaad dat is weinig, nu hebben we uitgezocht dat bij een schokbreker die niet vacuüm gevuld is de demper een beweging maakt die alleen normaal aanwezige luchtbelletjes comprimeert.

 

Dit resulteert in een GEEN gevoel-situatie (geen feedback) waardoor de rijder niet kan bepalen of hij nu echt op de grens rijdt. Bij een goed gevulde demper wordt wel echt demping gegeven bij een minimale slag en dat geeft de rijder meer gevoel = betere rondetijden.
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB